tirsdag 13. april 2010

Forfatterbesøk og skriveverksted

Tenker dere på å invitere forfattere til å holde skriveverksted? Vi har fått spørsmål om å komme med tips til navn og legger herved ut gode tips vi har fått fra Anne Grethe Westjordet og Hege Gjerdbakken!

Ringsaker og Hamar bibliotek har gode erfaringer med bruk av ulike type skriveverksted i forbindelse med Litteraturuka. Litteraturuka tar utgangspunkt i de ulike måtene man kan fortelle en historie på. Det er ikke bare gjennom tekst på papir man kan fortelle en god historie. Historien fungerer like godt ved å bruke digitale verktøy. Følg lenken og se hvem de brukte og hva de gjorde.

Anne Grethe tipset oss om:
Rørvik, som er brukt med hell for barneskolen. Ingelin Røssland for ungdomsskolen. Bjørn Ingvaldsen ble brukt på mellomtrinnet i Ringsaker engang. Widar Aspeli selvsagt. Kristian Kapelrud har jo såvidt prøvd seg.


Hege tipser videre: Mitt umiddelbare forslag - spør Widar Aspeli - han sitter med et enormt spekter på duganes folk til skrivekurs.
Vi har egentlig brukt folk ut ifra hva skolene ønsker - om det er lyrikere, på småtrinn - mellomtrinn - eller ungdomsskole. På turneorganisasjonens hjemmeside finner man ulike former for arrangement - alt der er jo kvalitetssikret.

I år hadde vi Nina Elisabeth Grøntvedt - både forfatter og illustratør - som laget billedbøker sammen med barn fra 3. og 4. trinn. Hun har ennå lite erfaring med slik type virksomhet, men alle tilbakemeldingene var til å juble av!

Ellers er Bjørn Rørvik av samme sorten - kan brukes til alt.

Et annet generelt tips: NF - Norsk forfattersentrum - tror jeg skal ha liste over hvem som har skrivekurs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar