tirsdag 23. mars 2010

Stolte fireåringer mottok egne lånekort på biblioteket


Lørdag 13. mars inviterte Stor-Elvdal Bibliotek til høytlesingsarrangement og utdeling av lånekort i forbindelse med Leseåret 2010. Rundt 30 store og små møtte opp på biblioteket. Til sammen 15 av 21 fireåringer ønsket eget lånekort, selv om noen av disse ikke hadde anledning til komme og hente det denne dagen.

Biblioteksjef Anne-Grete Bjørlo ønsket velkommen, og overlot så plassen til Geir Kvam som med sang og gitar tok forsamlingen med på en reise til Eventyrland. Og der bodde det ei dame (Turid Brun) som hadde mange små skrikerunger å steike pannekaker til.

Men viktigst av alt var å ta imot lånekortet - dette hadde ungene gledet seg til lenge!

Ordfører Vestad hadde iført seg ordførerkjedet for anledningen, og minnet ungene om hvor viktig det var å bruke biblioteket og tilbudene der. For nå kan man gjøre mer på biblioteket enn bare å låne bøker. Her er filmer og fargestifter, spill og lydbøker.

Og så ble de ropt opp, den ene etter den andre, for å motta lånekort, bærenett til bøker og filmer, og en button å ha på jakken. Bildene i bildealbumet forteller mer enn ord om at dette var stor stas.

Deretter var det saft og boller og muligheter for å låne med seg noe hjem. Det var et stort øyeblikk å stå foran skranken med eget kort!

Neste arrangement for de som er fire år og oppover (inkludert voksne som har bevart barnet i seg, er forestillingen "Jordbærputer og lakrisbåter" med Marianne Kostøl. Se kulturkalender for mer informasjon. Denne forestillingen kommer på selveste palmelørdag 27. mars kl. 12.

(og søsken og andre over fire år, inkludert voksne, som ennå ikke har eget lånekort er velkomne innom biblioteket - det er gratis å få lånekort, og ikke koster det noe å bruke det heller!)

Artikkelen er skrevet av Anne Grete Bjørlo. Hentet fra Stor-Elvdal kommunes hjemmesider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar